Már a héten több miskolci iskolában is lesz munkabeszüntetés

Megosztás

A sztrájk természetesen nem kerüli el Miskolcot sem, ahol rengeteg kezdeményezés és kiállás tapasztalható az elmúlt bő egy évben. A gond az, hogy egyelőre ezeknek semmi foganatja nincs a kormánynál.

Több miskolci intézmény is csatlakozott a hétfőn kezdődött országos pedagógussztrájkhoz – tájékoztatta a Miskolc Televízió Híradóját a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmányi tagja és regionális ügyvivője. 

Szűcs Tamás, a Miskolc Mának elmondta, a héten folyamatosan lesznek intézmények, ahol beszünteti a munkát néhány pedagógus, de ez a hét még a ráhangolódásé és az akció január 31-én, vagyis jövő kedden fog kicsúcsosodni.

– A Herman gimnáziumban vannak sztrájkolók, itt a Földesben pedig polgári engedetlenség, egyébként pedig, az aktív hét-nyolc iskolából most még csak néhány helyen van egy-két kolléga, aki sztrájkol. Ellenben 31-éhez közeledve, folyamatosan nő majd ez az aktivitás, és 31-én, fog kiteljesedni, az én információim szerint olyan iskolákban is, ahol előtte nem volt. Jövő kedden demonstrációk is lesznek, amelyek meglehetősen látványosan fognak megjelenni Miskolc életében – hangsúlyozta Szűcs.

A sztrájk hétfőn reggel kezdődött: a pedagógusok az ország több pontján, munkabeszüntetéseket tartanak, többek között Miskolcon is. (Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek