Egyre csak drágul az elektromos autók töltése, a szolgáltatók nagymértékű emelést hajtanak végre

Megosztás

Annak ellenére, hogy az áram világpiaci átlagára már lefelé süllyed, az elektromos autókat egyre több pénzért tudjuk csal feltölteni a töltőoszlopokon. Teljesen véget vetnek az elektromos autózásnak ezzel jó időre?

Az elektromos energia árának emelkedését sajnos nem tudják lenyelni az elektromobilitás szolgáltatók, így az oszloponként változó árazás egyre több szolgáltatónál bonyolítja a villanyautósok életét – írja a Villanyautosok.hu.

Nemrégiben a Mobiliti és a TEA. szolgáltatók átváltozásáról számoltunk be, most pedig négy további szolgáltató, az Emobility Solutions, az evDirect, az Optimum Way és a Parkl új árait foglaljuk össze.

Az Emobility Solutions hálózatának jelentős részét a Stop Shop üzletek parkolóban lévő AC töltők jelentik, melyeken a töltési díj 280 Ft/kWh-ra emelkedett, a cég Dunaújvárosban lévő töltőpontjain pedig 330 Ft/kWh valamint 100 Ft/töltés töltésindítási díj fizetendő.

Az evDirect Szekszárdon és Pécsen lévő töltőoszlopain kényszerült a töltési díj emelésére a megnövekedett energiaárak miatt. Jelenleg 280 Ft/kWh fizetendő, és sajnos a közeljövőben, február 1-től újabb 39 forintos díjemelésre számíthatunk, a jövő hónaptól 319 Ft/kWh lesz a töltési díj.

Az Optimum Way hálózatában az eddigi egységes 150 Ft/kWh díjat 200 és 400 Ft közötti díjazás váltja fel, szintén kWh alapon. Az M3 autópálya-pihenőkben Gödöllő környékén és Miskolcon az Orlen (korábban Lukoil) benzinkutakon, valamint a Somló Spirit helyszínen 200 Ft/kWh, Veszprémben 250 Ft/kWh, Mezőkövesden és Szombathelyen 270 Ft/kWh, Celldömölkön, Kecskeméten, Tárnokon pedig 400 Ft/kWh az új ár.

Korábban írtuk, hogy több olyan hely is van már hazánkban, ahol annyi költséget jelent az elektromos autók töltése, mintha a járművünk 10-17 liter üzemanyagot fogyasztana.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek