Eltévedt egy férfi a Börzsönyben, épp időben érkezett a segítség

Megosztás

Egy eltévedt, átfázott személyt hoztak le a Magas-Börzsönyből a hegyimentők vasárnap hajnalban – közölte a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat honlapján. Vasárnap 00:40 perckor érkezett egy segélykérő telefon a szolgálat ügyeleti számára. A telefonáló férfi elmondta, hogy nagyon későn indult el Nagy-hideg-hegy felé, a Börzsönyben eltévedt és nem tudja, hogy éppen hol van.

Mint írták, a férfi telefonján ugyan volt túranavigációs szoftver, de nem volt hozzá letöltve offline térkép. Az ügyeletes hegyimentő útmutatásával sikerült a koordinátáit beolvasnia, ez alapján megállapították, hogy a Bagoly-büki patak környékén lehet, Magas-Tax és Rakodó között.

A férfi elmondta nekik, hogy egy patakot lát, mindenhol kidőlt fák és nem tud tájékozódni.

Ezután lázas keresés indult az eltévedt férfiért: az ügyeletes hegyimentő irányításával a legközelebbi ösvény felé indult el, azonban egy idő után közölte, hogy nagyon elfáradt, rettenetesen fázik és már nincs ereje továbbmenni – írták.

Hegyimentőink 02:10 perckor megtalálták a férfit Bagoly-büki patak partján erősen kihűlt állapotban és azonnal Királyrétre szállították az időközben a helyszínre érkező mentőautóhoz. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a férfit további ellátás céljából a Váci Kórházba szállították – írta a BHSZ.

kép forrása: BHSZ

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek