Hatalmas áradások a megyében, a Szinva vízállása is óriásit nőtt

Megosztás

A Sajó és a Bódva mellett látványosan megemelkedett a Szinva vízszintje is. Hol van már a tavalyi nyár, ahol a patak bizonyos szakaszokon gyakorlatilag kiszáradt. Most meg lehet nézni. Bejöttek a múlt hétvégi, időjárási előrejelzések.

Kisebb-nagyobb megszakításokkal, de vasárnap este óta folyamatosan esik az eső Miskolcon és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is (és egyébként az ország nagyobb részén így van ez most). A meteorológusok már a múlt hét végén felhívták a figyelmet arra, hogy akár kéthavi csapadékmennyiség is lehullhat a héten, mint ahogyan arra is, hogy megáradhatnak a patakok és a folyók az északi országrészben – írja a Minap.hu.

Mindez be is követhetett, a Szinva vízszintje már szerdára jelentősen megnőtt, csütörtökre pedig tovább duzzadt: az amúgy békésen csörgedező patakban jelenleg sebesen halad a Sajó felé a haragos, sáros vízfolyam. A meder ugyan még nincs tele, de folyamatosan telítődik, a Szinva teraszon és a II. János Pál pápa téren már az alsó teraszok kövét nyaldossa a víz.

A lillafüredi vízesés is csodálatos látványt nyújt, most semmi szükség vízpótlásra. A további, árvizes esetekről korábbi cikkeinkben írtunk, amelyet ide kattintva olvashatnak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Képek forrása: Lillafüred online és Minap

Kapcsolódó cikkek