Sörösüveggel ütötte fejen vitapartnerét a mezőkövesdi férfi

Megosztás

A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott annak a mezőkövesdi férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2021. augusztus 28-án este egy helyi szórakozóhely teraszán – egy korábbi nézeteltérés miatt – egy újabb rövid szóváltást követően sörösüveggel bántalmazta a sértettet.

Mindkét férfi ittas állapotban volt, előbb a vádlott indult meg a sértett felé, aki meglökte őt és hátat fordított neki, erre válaszul a terhelt egy sörösüveggel legalább háromszor a sértett fejére ütött.

Csak a véletlennek köszönhető, hogy csupán nyolc napon túl gyógyuló sérülések keletkeztek, mivel az eszköz és az elkövetés módja életveszélyes sérülés okozására is alkalmas volt.

A törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 2 év – végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte, amelynek idejére elrendelte pártfogó felügyeletét. Enyhítő körülmény volt a férfi részbeni beismerése, büntetlen előélete és az, hogy kiskorúakról kell gondoskodnia, míg súlyosító körülményként vette figyelembe a törvényszék az önhibából eredő ittasságot, valamint az ilyen és hasonló cselekmények elszaporodottságát.

A fellebbezési nyilatkozat megtételére az ügyész, a vádlott és a védő is három munkanapot tartott fenn.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek