Miskolc régen: képek a 70-es évekből

Megosztás

A 60-as évek után folytatjuk a következő évtizeddel, ami sokkal mozgalmasabbnak tűnik visszatekintve. Látványos május 1-i felvonulások, még látványosabb építkezések, az ország első igazi fesztiválja és még sok minden más övezte ezt az évtizedet. De lássuk képekben!

A DVTK küzd épp aktuális ellenfelével az Andrássy úti katlanban, 1970-ben. Feltűnő, hogy kocsi alig, néző annál inkább volt ekkoriban a meccseken, és ez még nem is az a szokásos teltház, ami a diósgyőri aranycsapat játékát kísérte.

Beindult a panelprogram a győri kapuban. Érdekesség, hogy az épületemelemek az alsózsolcai házgyárban készültek és az első “tízemeletesek” valójában “kilencemeletesek”. Ugyanis az erkély nem ugrik ki a homlokzatból. A liftajtókat még kézzel kell behúzni. Ez csak a 70-es évek második felében változik meg, amikor az erkélyek is megkapják jellegzetes zöldes-barnás színű üvegüket.

Hejőcsaba, cementgyári szállítószalag a Dr. Kalocsay Kálmán utcától a Görgős utca és a gyár felé nézve. 1973.

Koncz Zsuzsa (1973)

És az 1973-as év talán azóta sem tudta megismételni magát. Ebben az évben rendezték meg a DVTK stadionban az első magyar rockfesztivált, melyet a magyar Woodstocknak is neveztek.

Képek forrása: Fortepan

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek