Verekedésbe torkollott a cigarettakérés Miskolcon

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves és egy 35 éves férfi ellen kifosztás bűntette és garázdaság vétsége miatt. Az elkövetők ittas állapotban az utcán leszólítottak két férfit, cigarettát kértek, de mivel nem volt náluk, szidalmazni kezdték őket, majd mindkettőjüket megütötték és egyikük mobiltelefonját elvitték. A cselekmény után tovább mentek és egy téren gördeszkázókkal kötekedtek, szintén cigaretta kérés ürügyén, az egyik vádlott egy gördeszkát elvett és egy közeli bokorba dobta.

A vádirat szerint a vádlottak 2022. január második felében, délután, ittas állapotban sétáltak Miskolc belvárosában. Két férfit megszólítottak, cigarettát kértek tőlük, mivel nem tudtak adni nekik, szidalmazni kezdték őket. A fiatalabb vádlott az egyik férfit többször megrúgta, megütötte és leköpte.

Társa a másik férfival veszekedett, majd megütötte, ezt a férfit a fiatalabb elkövető is megütötte. A sértettek védekeztek, így dulakodás alakult ki, melynek következtében mindannyian a földre kerültek. Amikor felálltak, az idősebb férfi újból megrúgta az egyik sértettet. Az egyik sértett ismét a földre került, mire az idősebb férfi, amikor éppen felállt, ököllel, olyan erővel ütötte arcon, hogy megtántorodott és a mobiltelefonja kiesett a zsebéből. A telefont a fiatalabb elkövető felvette, majd társával együtt azt eltéve, elhagyták a helyszínt.

A vádlottak tovább mentek egy belvárosi térre, ahol három gördeszkázó férfiba kötöttek bele cigarettakérés ürügyén. Nem adtak nekik, ezért szidalmazták őket, a fiatalabb vádlott elvett egy gördeszkát, fenyegetőleg felemelte, majd egy bokorba dobta.

A cselekmény következtében a bántalmazott sértettek 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedtek el, azonban könnyű testi sértés vonatkozásában nem terjesztettek elő magánindítványt.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek