Szijjártó úgy véli, “hungarofóbia”, hogy le kéne mondania milliós pluszfizetést hozó állásáról az egyetemi kuratóriumban

Megosztás

Felháborítónak és visszautasítandónak nevezte az Európai Bizottság döntését, valamint hungarofóbiának nevezte a brüsszeli állásfoglalást. Pedig csak azt kérdezték meg tőle, hajlandó lenne-e lemondani a számára milliós pluszbevételt hozó, zsíros állásról az egyetemi kuratóriumban.

Arról kérdezték a külügyminisztert, ha annyira aggódik a magyar hallgatók sorsa miatt, hajlandó lenne-e lemondani kuratóriumi tagságáról a Széchenyi István Egyetemért Alapítványban.

Az Európai Bizottságon a hungarofóbia újabb tünetei kezdenek megjelenni. Ez egy minden alapot nélkülöző, felháborító és visszautasítandó döntés.

Ezzel válaszolt Szijjártó Péter külügyminiszter az ATV kérdésére az Erasmus programmal kapcsolatban. A kérdés arra vonatkozott: ő kész lenne-e lemondani a győri Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagságáról, hiszen az Európai Bizottság azért zárta ki Magyarországot az Erasmus-programból, mert miniszterek ülnek a kuratóriumokban.

„Azt a kettős mérce brutális kifejeződésének tartom, hogy miközben nyugat-európai egyetemek vezetőségében ott ülnek kormányzati tisztséget, felelősséget viselő személyek – és az ott nem probléma –, addig Magyarország esetében ezt problémaként tüntetik fel” – reagált  a kuratóriumi tagságával kapcsolatos kérdésre. (via Hvg)

Azért annyira nem kell aggódnunk, önmagában miniszteri fizetése is olyan magasságokban jár, amiről mi csak álmodozhatunk. Ha kikerülne a kuratóriumból, akkor is havonta négymillió forintot keres közpénzből fizetve a külügyminiszter, aminek a negyedét is szinte mindannyian boldogan elfogadnánk…

Kapcsolódó cikkek