Már van gyanúsítottja a Tarna elpusztítási ügyének, egy fideszes politikus is érintett

Megosztás

A büntetőügy természetkárosítás nyomán indult, a hatalmas nyári szárazság idején ugyanis valakik elterelték a Tarna folyó vízét egy illegális gáttal, hogy az egy borászat irányába folyjon. Most teljesen új információk kerültek napvilágra, szerteágazó az ügy, amiből egy fideszes politikus-ügyvédet próbálnak kizárni, okkal.

Az ügy érdekessége, hogy a Tarnán illegális gátat építő borászat ellen fellépő civilek korábban T. Tamással és E. Lászlóval kerültek összetűzésbe, akik a Tarnát védők tanúvallomásai szerint nem csak fizikai atrocitásokkal fenyegették őket, de – állítólagos politikai kapcsolataikra hivatkozva – bosszút is kilátásba helyeztek. Könnyen lehet, hogy az ügy első számú felelősei mégsem ők, hanem a cég tulajdonosa és képviselője, E.-né T. Anita.

Szintén érdekes – és az ügyészség által az egyik tanúnak küldött levélből kiolvasható – fejlemény, hogy az ügyben vizsgálják Wingendorf Jánosnak, Aldebrő polgármesterének a felelősségét is.

A Blikk birtokában lévő ügyészségi levél tanúsága szerint a Tarnát védő civilek másik indítványát egyelőre elutasította a vádhatóság. Ebben arra kérik a hatóságokat, hogy zárják ki az ügyből a T. Anita védőjeként eljáró dr Gondos Istvánt, aki nemcsak ügyvéd, de a Fidesz füzesabonyi önkormányzati képviselője és a Heves Vármegyei Közgyűlés korábbi alelnöke is. A civilek szerint Gondos védői szerepe erkölcstelen és összeférhetetlen, hiszen neki – közpénzből fizetett helyi politikusként – a helyi közjóért, nem pedig egy természetkárosító büntetésének az enyhítéséért kellene dolgoznia.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek