Szabad egy táncra, biztos úr?

Megosztás

Közel tízmillió emberhez eljutott az a videó, amiben a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai különböző helyszíneken ropják a tapsolós, szökellős táncot.

Az úgynevezett Jerusalema tánckihívás az összefogást jelképezi és két év leforgása alatt az egész világot meghódította. A fülbemászó dallam és egyszerű koreográfia tökéletes egyvelege miatt öröm nézni, a kihívásban részt venni pedig maga az álom – állítólag. A zulu nyelvű dal 2020 februárjában indult világhódító útjára a Covid-19 járvánnyal együtt és konkrétan nem létezik a bolygónknak olyan pontja, ahonnan ne érkezett volna táncos videó a kihívásra.

Tehát két évvel ezelőtt a magyar rendőrök is beálltak ebbe az idillinek tűnő sorba és Budapest legszebb helyszínein jelennek meg hol egy villogó rendőrautó, hol egy kalocsai népviseletbe öltözött menyecske társaságában. Sajnos Pintér Sándor belügyminiszter nem tűnik fel ezeken a vidám képkockákon. Ennek ellenére – vagy éppen ezért – több mint hétmillióan látták a különböző közösségi oldalakon és a szavazatok szerint a világ legjobb hetven Jerusalame-produkciója között van.

Ha még ön sem látott önfeledt helyszínelőt és forgalomirányítót a Hősök terén, a Halászbástyán, a Citadellán, az Andrássyn, vagy a Bazilika előtt, akkor most megteheti.

Jerusalema – Budapesti Rendőr-főkapitányság

JerusalemaDanceChallenge #JerusalemaChallenge #police #jerusalemapolice #DancePolice #JerusalemaDancePolice

Kapcsolódó cikkek