30 millióért keres bértapsolókat a közmédia

Megosztás

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közönség biztosítására írt ki tendert a közelmúltban. Az Átlátszó szerint a keretszerződés összege nettó 30 millió forint, ami 70 százalékának lehívására vállalnak kötelezettséget.

A leírás szerint a közönségnek az MTVA gyártásában készülő műsorokban való „tapsoló” feladatokat kell majd ellátnia. A felhívásból az is kiderül, hogy a szolgáltatást jellemzően a Kunigunda útja 64. szám alatt működő stúdiókban vennék igénybe, de más külső helyszínek is szóba jöhetnek.

A közönség tervezett igénybevétele napi maximum 12 óra, a tervezett maximum létszám 200 fő/nap. Ha az MTVA-nak 100 főnél többre lenne szüksége, akkor azt legalább 10 munkanappal korábban jelzi a szolgáltatónak, ha pedig hirtelen igény merülne fel, akkor 24 órával előbb. Utóbbi esetén legfeljebb 15 fős közönség biztosítása kérhető.

Érdekesség, hogy az MTVA „egyes esetekben elvárja, hogy a közönség tagjai az általa biztosított ruházatban, általa biztosított eszközöket használva legyenek jelen a helyszínen. Ebben az esetben a ruházatot az ajánlatkérő, megrendelő biztosítja és ezen elvárását az adott igény megküldésekor jelzi”.

A nyertes ajánlattevő feladatai közé tartozik még a közönség felkészítése az adott produkcióra, de a külső helyszínen megvalósuló felvételek esetén a közönség helyszínre jutásának koordinálását is ő végzi majd.

Forrás: Atlatszo.hu, HVG.hu

Kapcsolódó cikkek