Magyarország valószínűleg visszalép a női kézilabda-Eb-től

Megosztás

A Fidesz frakcióvezetőjeként is tevékenykedő Kocsis Máté szerint jelenleg luxuscikk lenne egy Európa-bajnokság.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke, Kocsis Máté a Nemzeti Sportban jelentette be, hogy a tavaszi tisztújításon nem tervezi, hogy újraindul az elnöki posztért. Egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy „az újraindulásra egészen minimális esélyt látok, leginkább semennyit” – szemlézte a Telex az interjút, megjegyezve, hogy Kocsis 2015 óta vezeti a szövetséget.

Kocsis azt is bejelentette, hogy a 2024-es női kézilabda-Európa-bajnokság társrendezéséből is kihátrálna a szövetség. Az eseményt Ausztriával és Svájccal közösen pályázta meg Magyarország, a két rendező magyar város: Budapest és Debrecen. Az eredeti tervek szerint a döntő Budapesten, az MVM Dome-ban lenne, ahol a tavalyi férfi-Eb fináléja is volt. A 20 ezres csarnok egyébként 100 milliárdért épült fel, és jó beruházásnak értékelte. Most azonban más helyzet van Kocsis szerint, mint a kandidáláskor:

„Nem helyes, hogy Magyarország milliárdokat költ el a 2024-es Eb-re, és ennek kiadásai már most is jelentkeznek, miközben sok ezer gyermek és utánpótlás-versenyző veszíti el hosszú hónapokra a sportolási lehetőségét a magas energiaárak miatt. Számos egyesület nem tudja kigazdálkodni a rezsiköltségeket, így a csarnokaikat vagy tornatermeiket egyszerűen bezárják. A kettő nem fér meg egymás mellett, a kézilabda-Eb ezekben az időkben luxuscikk” – nyilatkozott Kocsis.

Később a Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter is beszélt a jövő évi női Eb-ről. Mint mondta: Magyarország kisebb szerepet vállal, vagy teljesen visszalép a 2024-es kézilabda-eb rendezésétől. Gulyás az Inforádiónak azt mondta, más ilyen jellegű intézkedés nem várható, azonban ennek a rendezvénynek olyan költségei vannak, amiket jelenleg nem tudnak vállalni, így a tornát Svájc és Ausztria rendezheti meg közösen.

Forrás: Telex.hu, HVG.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek