Az óvoda pedagógusát bántalmazta a borsodi nő, mert nem hozták egyből oda a beteg gyerekét

Megosztás

A Tiszaújvárosi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a girincsi nőnek az ügyében, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott egy óvodában dolgozó pedagógusnak – írja a Miskolci Törvényszék honlapja.

A megállapított tényállás szerint a vádlott óvodás gyermeke 2022 áprilisában beteg lett, mely tényről az intézmény értesítette a szülőket kérve őket, hogy menjenek a gyermekért. A vádlott házastársával megjelent az óvodánál és a zárt főbejárati ajtónál csengettek. A sértett résnyire kinyitotta az ajtót, türelemre intette a szülőket és közölte, hogy azonnal hozzák a felöltöztetett kisfiút.

A terhelt feldúlt lett, sérelmezte, hogy nem engedik be az épületbe, ezért erősen megfogta a sértett csuklóit és feszíteni, nyomni kezdte hátrafelé annak érdekében, hogy az ellenállást leküzdve bejusson az óvodába. Ekkor a dajka kihozta a gyermeket és a szülők távoztak a helyszínről.

Az intézményben dolgozó pedagógus sértett munkaköri feladata ellátása során közfeladatot ellátó személynek minősül.

A járásbíróság a vádlottal szemben 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki. A büntetővégzés jogerős.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek