Vasvillával fenyegetett és hadonászott a borsodi férfi

Megosztás

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 54 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt, aki egy nézeteltérés okán megjelent a sértett férfi lakóhelyén, vasvillával a kezében berúgta a kaput, és az udvaron tartózkodó sértettet megöléssel fenyegetve, felé többször szúró mozdulatokat tett.

A vádirat szerint a vádlott 2020. december hónap közepén a délutáni órákban, ittas állapotban egy borsodi kistelepülésen megjelent annak a férfinek a lakóházánál, akivel korábban a testvére nézeteltérésbe került. Az autójából elővett egy vasvillát, azt a kezében tartva a kerítéskaput berúgva, bement az udvarra.

Az udvaron tartózkodó sértettet megöléssel fenyegette, mire az felszólította, hogy távozzon, a vádlott viszont a vasvillával hadonászott, közben véletlenül betörte az ott parkoló gépjármű szélvédőjét.

A sértett ismét ki akarta küldeni, de a vádlott kiabálni kezdett és a villával a mintegy 1,5 méterre álló sértett irányába szúró mozdulatokat tett. Amikor közölték vele, hogy hívták a rendőrséget, az utcában tovább menve, egy másik helyi lakos férfivel is vitába keveredett, őt is vasvillával fenyegette, illetve feléje szurkált. A sértett egy fadarabbal védekezett, ráütött a villára, majd az eszközt kicsavarta a vádlott kezéből, aki elesett, ekkor a sértett rátérdelt, mire a vádlott közölte, hogy most már inkább elmenne. A férfi a vasvillát a helyszínen hagyva, eltávozott.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek