Kabátban, sapkában tanulnak a gyerekek egy általános iskolában, ahol 11 fok van

Megosztás

Nem, nem a hanyatló, talán már nem is létező Németországban, hanem itthon, Magyarországon történik ez a döbbenetes dolog. És még homárt, illetve polipsalátát sem szolgálnak fel ebédre, mint Orbán Viktornak és feleségének az egyik legjobb római luxusétteremben bő egy hete. Komoly a kontraszt.

Mindössze 11 fok van a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola tantermeiben – számolt be kedden a Nyugat.hu. A portál értesülése szerint az iskolában a téli szünetben radiátorszelepeket cseréltek, a rendszert pedig most kellene légteleníteni, ennek hiányában nincs most fűtés. A lapnak az egyik szülő arról számolt be, hogy többen a hőmérséklet miatt otthon tartják a gyereküket. Volt, aki olyan képet is mutatott, amelyen a kisdiákok kabátban, sálban, sapkában állnak a tanteremben.

A Nyugat.hu-nak a Szombathelyi Tankerületi Központ azt írta, hogy folyamatosan dolgoznak azon, hogy a lehető legrövidebb idő, várhatóan egy-két nap alatt megoldódjon az egész probléma. A tankerület szerint csupán az iskola egyik részében van csak hideg, az intézményvezető jelenleg az oktatás átszervezésével kezeli a helyzetet.

Az épületbe a lap újságírói viszont nem léphettek be, így csak telefonon tudtak beszélni Németh Gábor igazgatóval, aki azt mondta nekik, hogy a tankerület karbantartó csoportja is dolgozik a helyzet megoldásán. Az igazgató elismerte, hogy vannak olyan tantermek, ahol csak 10-11 fok van, hétfő óta igyekeznek az osztályokat a melegebb tantermekbe költöztetni, de nincs annyi üres, fűtött terem, amennyire szükségük lenne. Kérdésre elmondta, hogy valóban több gyerek is otthon maradt, azonban csak az alsó tagozatból, a hiányzás pedig nem számottevő. (via Hvg)

(A borítókép illusztráció)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek