Rengeteg eső érkezik Borsodba, különösen hétfőn és kedden

Megosztás

Semmiképpen ne hagyjuk otthon az esernyőt, a hét első két napjára ugyanis összesen 33 milliméter csapadékot mutat az előrejelzés. Jelen állás szerint kisebb szünetekkel egészen vasárnapig ilyen borongós, sok esőt hozó időjárás várható.

A jövő héten többfelé várható eső, a hegyekben havas eső, hó is hullhat, a hidegfront nyomán pár fokkal hidegebbre és éjszakai fagyokra is számítani kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfő

Nyugat felől egyre nagyobb területen záródik a felhőtakaró. A csapadékzóna kelet felé terjeszkedik, többfelé, több hullámban kell esőre, záporra számítani, helyenként kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. A Dunántúlon az északnyugatira forduló szél lesz élénk, olykor erős, míg másutt a déli, délnyugati. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 11 fok között várható, a délkeleti határ mentén mérhetik majd a magasabb értékeket. Miskolc környékén legfeljebb öt fokra számíthatunk napközben és tíz millimétert meghaladó mennyiségű csapadékra.

Kedd

Kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, megint többfelé várható eső, zápor, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, a csapadékzóna kelet felé húzódik. A hegyekben néhol havas eső, hó is hullhat. Az északnyugati, északi szél sokfelé, főleg a Dunántúlon viharossá fokozódik. Hajnalban 1-6, nappal 4-9 fok várható. Ismét csak öt fok környéke lesz Miskolcon és környékén, újfent jócskán 10 mm-t meghaladó mennyiségű csapadékkal.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek