Új párttal készül a 2024-es EP-választásra Márki-Zay Péter

Megosztás

Eközben az ugyanazon a napon esedékes önkormányzati választáson pedig újrázna a hódmezővásárhelyi polgármester.

Az európai parlamenti választásokon egy új párttal fog indulni Márki-Zay Péter – jelentette be az összefogott ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje az Indexnek adott interjújában. A politikus részleteket egyelőre nem árult el, csupán annyit volt hajlandó elárulni, hogy az Európai Néppárttal szeretnének szorosabban együttműködni.

Márki-Zay arról is beszélt, hogy az őt korábban politikai hullának nevező (“köszönöm, jól vagyok” – reflektált erre) Lázár János mindent megtesz azért, hogy őt eltávolítsa a közéletből és a hódmezővásárhelyi polgármesteri székből, de nem adja fel: mindent megtesznek azért, hogy a 2024-es önkormányzati választásokon – amelyet egy napon rendeznek az EP-választással – újrázni tudjon.

A tavaszi választásokra visszatekintve és az ellenzéki összefogásra azt mondta, úgy gondolja, ennél többet akkori stratégiájukból nem tudtak volna kihozni. Márki-Zay az interjúban beszólt a DK-nak is: mint mondta, az árnyékkormány csak politikai pótcselekvés, szerinte ellenzéki kerekasztalra lenne szükség, „ahol a teljes magyar rendszerellenzék együtt követeli az alkotmány, a választási rendszer és a médiaviszonyok megváltoztatását – akár bojkottal, polgári engedetlenséggel is”.

via Index, HVG

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek