Győzike: Örülök annak, hogy amikor a miniszterelnök úr kimondta, hogy győztünk, ott állhattam a közelében

Megosztás

Sosem tagadta Fidesz-közeli irányultságát, az elmúlt időszakban azonban ezt hivatalossá tette. Elképesztően büszke arra, hogy fideszes lehet, Gáspár Győzőnek pedig megvannak a maga kedvencei a kormánypárton belül is. Ezek egyike Szíjjártó Péter.

A minap átvette a fideszes párttagsági kártyáját Gáspár Győző, akivel – felesége, Gáspár Bea társaságában – ennek apropóján interjút készített a Telex. A Romantic frontembere, aki a márciusi békemeneten mutatta meg nyíltan politikai hovatartozását, már a beszélgetés elején leszögezte: abban, hogy vállalta, fideszes, „nincs semmiféle haszon, meg semmiféle olyan dolog, amitől előbbre tudnék menni”.

Szerinte a családjáról mindig is tudható volt, hogy Fidesz-szimpatizáns, „az én lelkem már régen csatlakozott, csak nem vállaltam föl. Lehet a következő kérdés, hogy miért nem vállaltam fel: úgy voltam vele, hogy én ezzel nem akartam kérkedni, nem akartam nagymenő lenni, nem akartam nagy csávó lenni, de a háború hozta ki belőlem azt, hogy igenis”.

Arra a kérdésre, ki a példaképe a pártban, Gáspár Győző azt felelte, „nagyon-nagyon szereti” Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, Kocsis Mátéval, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetőjével pedig csak három hete találkozott először, de „nagyon-nagyon örültem, mert annyira szeret engem, hogy elájultam (…). Hollik István is, mert őt meg kimondottan imádom, és nagyon-nagyon sok mindent köszönhetek Lomnici Zoltánnak, mert tulajdonképpen ő volt a mentorom, és általa a Nógrád megyei CÖKA alapítója és elnöke lehettem”.

Gáspár arról is beszélt, hogy az áprilisi parlamenti választás előtt öt hetet végigdolgozott a vejével „olyan keményen, hogy én tankoltam, az én pénzemből ment minden, és elmentünk városról városra, faluról falura, hogy „gyerekek, menjetek el szavazni, és szavazzatok a Fideszre”. Azt az öt hetet csodálatos öt hétnek tartom, és baromira örülök annak, hogy amikor a miniszterelnök úr kimondta, győztünk, ott állhattam a közelében. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ő a miniszterelnökünk”.

Gáspártól azt is megkérdezték, hogy melyek azok az értékek, amelyeket a Fidesz közvetít. Erre azt mondta, sokan támadják, hogy mondja már meg, miért ennyire drága a benzin. „Ezt nem Orbán Viktor tette drágává. Nem Orbán Viktor dönti el az árakat. Hanem maga a kialakult helyzet.

Én azt gondolom, hogy az az érték, hogy Magyarországon nyugalomban tudunk élni, és el tudunk menni wellnesshotelbe, és tudunk Magyarországon vásárolni, és nincs háború, és nincs az, hogy az emberek egymást lövik. Én azt gondolom, hogy az az érték Magyarországon, hogy a biztonságunkat a miniszterelnök úr a mai napig előre teszi.”

(via Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek