Fiatal tehetségek lesznek vendégei a Miskolci Szimfonikus Zenekarnak

Megosztás

A Yamaha bérletes koncertek különlegessége, hogy a Miskolci Szimfonikus Zenekar új Yamaha zongorája kap főszerepet. A zongoraművészek ezen a különleges hangszeren mutathatják meg tehetségüket.

Az éved első bérletes előadása január 16-án, hétfőn este 7 órakor lesz a Művészetek Házában. Felcsendül Beethoven: C-dúr zongoraversenye és Rahmanyinov: II. (c-moll) zongoraversenye. Az est karmestere Török Levente, szólistája Kovács Gergely zongoraművész lesz. 

Kovács Gergely 2007-ben nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségek Osztályába. Tizenkét évesen megnyerte a nyíregyházi Országos Zongoraversenyt. 2013-ban az olaszországi Nemzetközi Pietro Argento Zongoraversenyen első helyezést ért el, majd elkezdett koncerteket adni Magyarországon és több európai országban, de fellépett Indonéziában is. 2013-ban elnyerte a Gundel Művészeti Díjat klasszikus zene kategóriában. 2018-ban a Budapesti Nemzetközi Chopin Zongoraverseny II. helyezettje lett (I. díjat nem osztottak ki). Ebben az évben Junior Prima díjat kapott. Repertoárját a szóló zongoraművek mellett zongoraversenyek, valamint kamaraművek is alkotják. Az OrionTrio alapító tagja.

2021-es Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny díjazottja. 2018-ban előkelő helyezést ért el a Budapesti Nemzetközi Chopin Zongoraversenyen is.  

Török Levente 1993-ban, muzsikus családba született. Felsőfokú tanulmányait a Bécsi Zeneművészeti Egyetem karmester és korrepetitor szakán végezte. Operadirigensként 2014 májusában, Mozart Don Giovannijával debütált a Schönbrunni Kastélyszínházban. 2015 és 2018 között a Regensburgi Színház vezénylő korrepetitora volt, 2018 ősze óta az Ulmi Színház első karmestere. 2019 áprilisában Kodály Háry Jánosával mutatkozott be a Magyar Állami Operaházban. 2021 júniusában a valenciai Llíriában megnyerte az 1. Nemzetközi Karmesterversenyt, ezt követően a legnevesebb spanyol zenekarokhoz kapott meghívást.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! 

Kapcsolódó cikkek