A bódvalenkei polgármester bekamerázná a települést

Megosztás

December közepén Bódvalenkén halálra késelt egy idős asszonyt egy falubeli fiatalember, mert az nem tudott neki pénzt adni. A férfit azóta a rendőrség elfogta, kihallgatta és őrizetbe vette. Az ügy vizsgálata jelenleg is folyamatban van.

Rusznyák Elemér – Bódvalenke polgármestere – az idősek védelmében bekamerázná a falut. Pályáztak is rá, ha nyernek, az anyagiak sem okoznak majd gondot.

Szerinte ez lenne a legjobb megoldás, hogy ne történhessen többet ilyen eset. A kamerák visszatartó erőként szolgálhatnak. Egyébként a rendőrök folyamatosan járőröznek, viszont polgárőrség nincs a faluban. Az Országos és Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség is olyan programot dolgozott ki, miszerint az egyedül élő időseket rendszeresen kell látogatni a kistelepüléseken és a városokban is, árulta el Cseh László, a megyei polgárőr szövetség alelnöke,  miskolci járási koordinátora.

A brutális gyilkosság sokkolta a helyieket, még csak hasonló eset sem történt soha a faluban. A nénit mindenki ismerte és szerette.

– Számunkra ez katasztrófa! Ezt egyszerűen nem lehet feldolgozni, hiszen nem egy sima falopási ügyről van szó. Szerintem a kamera lenne a legjobb megoldás – mondta a polgármester.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek