Miskolcot megbüntette a kormány a takarékoskodás miatt – állítja a DK képviselője

Megosztás

Százmilliós nagyságrendű kötbér megfizetéséről értesítetette a a miskolci önkormányzatot év végén az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. Az indok: nem fogyasztotta el a leszerződött gázmennyiséget az év utolsó hónapjaiban.

„Úgy érzem, hogy Miskolc büntetésben van – fogalmazott Mokrai Mihály, a Demokratikus Koalíció (DK) önkormányzati képviselője keddi sajtótájékoztatóján. – Hogy miért, azt nem tudjuk, de már úgy érzem magam, mint a viccben az a nyuszika, akit a farkas mindenáron meg akar verni. Ha van rajta sapka azért, ha füstszűrős a cigarettája, akkor meg azért. A miskolciak megértették a kormánynak azon kérését, hogy takarékoskodjunk a gázzal, a fűtéssel, mert az ország nehéz helyzetben van. A miskolci intézmények, társasházak, ezt annyira jól teljesítették, és ehhez szerencsés volt az időjárás is eddig, hogy komoly megtakarítást értünk el” – tette hozzá.

A képviselő szerint ezzel az MVM Next – és áttételesen a kormány – a miskolci embereket bünteti; azt üzenik, hogy nem számít a takarékoskodás, inkább fogyasszatok többet, lehetőleg az emelt áron, mert akkor teljesülnek az üzleti tervek.

A DK politikusa elismerősen szólt az 1,2 milliárd forintos rezsitámogatásról, amit Miskolc kapott a kormánytól. Bár jelezte, hogy a valós többletköltségekhez képest ez csak csepp a tengerben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek