Még szavazhatunk a miskolci légimentőbázisra

Megosztás

Újévi szavazás indult a Magyarországi Légimentésért Alapítvány közösségi oldalán.

Ha szeretnénk, hogy a miskolci bázis támogatásban részesüljön, akkor IDE kattintva megtehetjük. Mindössze egy “lájk” jelet kell tennünk a miskolci csapat fotójára. Erre január 6. este 20:00 óráig van lehetőségünk.

Miskolc, Medicopter16

2000-ben vette kézbe az Országos Mentőszolgálat a légimentés ügyét Magyarországon.  Miskolcon is OMSZ-os légibázis kezdte meg a működését, illetve folytatta az addig is ott tevékenykedő AEROCARITAS munkáját a miskolci sportrepülőtéren. Az új rendszerben induló légimentés megkapta az ‘AEROCARITAS’ által már használt, egyetlen szobából álló ‘bázist’, amely egyszerre volt a személyzet munka- és pihenőhelye, raktár, konyha, és az egészségügyi eszközök tisztántartására szolgáló tevékenység helyszíne is.

2006. június 2-án aztán ide is megérkezett az új technika: az Eurocopter EC-135T2 CPDS. Az új típus használatát ausztriai látogatáson, képzésen sajátíthatták el a bázis dolgozói. Az új helikopter a miskolci sportrepülők hangárjában, fűtetlen körülmények között kapott tetőt a feje fölé.

Idén pedig megkezdődött az új légimentő bázis fejlesztése.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek