Az őszi időszak közepére elkészülhet az új miskolci légimentő bázis

Megosztás

Bár az új bázis építése még csak most folyik, a légimentés ebben az időszakban is zavartalanul zajlik.

Október végére készülhet el az új miskolci légimentő bázis, melyet a bő két hónapja bezárt régi városi sportrepülőtér egy hektáros területén építenek fel – derült ki azon a bejárással egybekötött sajtótájékoztatón, melyet hétfőn délelőtt tartottak meg a beruházás közvetlen közelében. A részletekről a Minap.hu számolt be.

Az esemény először Nagy György ezredes, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának első embere szólt, aki emlékeztetett, hazánkban a légimentési feladatokat az Országos Mentőszolgálat által alapított Magyar Légimentő Nonprofit Kft. látja el, a tulajdonosi jogokat pedig több mint két éve a Készenléti Rendőrség gyakorolja.

– A légimentőbázisok optimális elhelyezésének feltétele, hogy a lehető legnagyobb hatótávolságban képesek legyenek Magyarország területét lefedni, egy-egy bázis mentési területe a legnagyobb területre – minél több embert érintve – terjedjen ki, a minél magasabb szakmai színvonalú segítségnyújtást támogatva. Ezt a célkitűzést hivatott támogatni az újonnan kialakítandó miskolci légimentő bázis is – mondta Nagy György.

A kivitelezés Miskolcon az elmúlt hetekben indult el és októberre kell elkészülnie az új létesítménynek. „A helyi légimentőbázis viszont az építkezés idején is a területen működik. Annak érdekében, hogy a mentési tevékenység folyamatos és biztonságos körülmények között működhessen, a Miskolc Holding Zrt. a szomszédos ingatlan használatát is biztosítja a Magyar Légimentő Nonprofit Kft-nek. Ezzel – ami a jelen helyzetben a legfontosabb – nem marad a térség légimentési ellátás nélkül” – ezt már Veres Pál, Miskolc polgármestere jelentette ki.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek