Az oroszok úgy lőttek szét egy ukrán jégcsarnokot, hogy a rakéta élő adásban csapódott be – videó

Megosztás

Egy francia nyelvű tudósító háta mögött robbant fel a csarnok, miközben éppen élő bejelentkezésben tudósított. Az adást természetesen nem lehetett tovább folytatni, a rakéta pedig óriási pusztítást végzett.

Orosz rakéták rombolták le a druzskivkai jégcsarnokot, közölték hétfő éjjel az ukrán hatóságok. A hírt az ukrán jégkorongszövetség megerősítette Telegramon. A támadásról az ukrán és az orosz védelmi minisztérium is beszámolt, az oroszok azt állították, hogy a létesítményt katonai célokra használták.

Az ukránok szerint ezzel szemben a lerombolt aréna adott otthont Ukrajna legnagyobb jégkorong- és műkorcsolyaiskolájának. A korábban az orosz központú nemzetközi ligában, a KHL-ben is szerepeltetett Donbasz Doneck 2014 után vette használatba a druzskivkai csarnokot, amikor a hipermodern donecki aréna előbb a szakadárok és az ukrán erők közötti harcok egyik színterévé vált, majd a „népköztársaságiak” kezén maradt és tönkrement.

Mint a Meduza írja, egy francia televízió műsorában a jégcsarnokba becsapódó rakéta robbanásának pillanata volt látható:

Российские военные разрушили ледовую арену клуба “Донбасс”

ДАННОЕ СООБЩЕНИЕ (МАТЕРИАЛ) СОЗДАНО И (ИЛИ) РАСПРОСТРАНЕНО ИНОСТРАННЫМ СРЕДСТВОМ МАССОВОЙ ИНФОРМАЦИИ, ВЫПОЛНЯЮЩИМ ФУНКЦИИ ИНОСТРАННОГО АГЕНТА, И (ИЛИ) РОССИЙСКИМ ЮРИДИЧЕСКИМ ЛИЦОМ, ВЫПОЛНЯЮЩИМ ФУНКЦИИ ИНОСТРАННОГО АГЕНТА. Вечером 2 января российские войска нанесли два ракетных удара по городу Дружковка в Донецкой области. Одна ракета попала в ледовую арену “Альтаир”, где базируется хоккейный клуб “Донбасс”.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek