Megvásárolhatjuk a bükki vidék egyik legjobb borászatát potom 800 millióért

Megosztás

Eladó a híres pincészet, komplett felszereléssel, területtel és a telephellyel együtt. Igaz, mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha szeretnénk megszerezni.

Az egyik ingatlanos portálra december 25-én került fel egy hirdetés: „Szőlőbirtok és borászat eladó” címmel, szúrta ki a Vince.hu.

A szóban forgó borászat az évtizedek óta szőlőtermeléssel és feldolgozással foglalkozó Mezei Pincészet a Bükki borvidék jelenleg legnagyobb borászata, mely 85 hektáron gazdálkodik Tibolddarócon és környékén – a borvidék legjobb adottságú területein.

A hirdetésben leírtak szerint az ingatlanhoz tartozik szőlőfeldolgozó, erjesztő, pince (a felépítmények összes hasznos alapterülete 1332 négyzetméter), valamint összesen 34 hektár földterület. A megállapodás esetén a tartályok, berendezések is átadásra kerülnek.

A pincészet irányára 2 millió euró vagyis nagyjából 800 millió forint.

A borászat termékpalettáján egyaránt megtalálható a fehér-, rozé és vörösbor, gyöngyözőbor, fehér és rosé pezsgők, amelyeket reduktív módon készítenek el. Egy beruházásnak köszönhetően a pincészet 2013 óta készít saját tankpezsgőket, ezekkel nagy áruházlánc polcain is gyakran találkozni. (via Velvet)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek