Így közlekednek a buszok és villamosok Szilveszterkor és az új év első napjain

Megosztás

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) az alábbi változásokra hívja fel a figyelmet az ünnepi időszak busz és villamosközlekedésében, valamint a jegyek és bérletek érvényességével kapcsolatban.

December 31-ei közlekedési és bérletpénztári információk
 
2022. december 31-én a villamosok szombati, az autóbuszok pedig munkaszüneti menetrend szerint közlekednek. Változnak az áruházi járatok és az adventi villamos közlekedése, az utolsó indulási időpontokat az alábbiakban részletezzük.
 
Adventi villamos
Az Adventi villamos ezen a napon a Tiszai pályaudvarról 12:40-kor, Felső-Majláth végállomásról 13:25-kor közlekedik utoljára.
 
3-as autóbusz
A Búza tér végállomásról 17:35-kor induló járat nem érinti az Auchan Dél (Pesti út) megállóhelyet, helyette Szirma végállomáson várakozik.
 
Auchan Borsod áruházat érintő 7-es autóbusz
Az Auchan Borsod áruházat ezen a napon utoljára a Búza térről 15:50-kor, illetve Felsőzsolcáról 15:43-kor induló 7-es autóbusz érinti.
 
44-es autóbusz
Szintén az áruház nyitvatartásához igazodva az utolsó 44-es autóbusz a Centrumtól 15:54-kor, az Auchan Dél (Pesti út) végállomásról 16:26-kor indul.
 
Auchan 1 autóbusz
Az utolsó járata a Centrumtól 15:15-kor, az Auchan Borsod áruháztól: 15:50-kor indul.
 
Auchan 2 autóbusz         
Az Auchan 2 autóbuszok a munkaszüneti napokra érvényes menetrend szerint közlekednek.
 
A jegy-és bérlet pénztárak nyitva tartásáról bővebben az alábbi linken tájékozódhat:
https://mvkzrt.hu/berletpenztarak


Január 2-6. között tanszüneti menetrend lesz érvényben az 1-es és az 1A-s villamos vonalakon, a 2-es villamosok pedig nem közlekednek.

Változik a jegyek és bérletek ára, valamint a bírság összege, növekszik a Miskolc Pass kártya kedvezménye is, részletes sajtóközlemény az MVK Zrt. honlapján olvasható az alábbi linken: https://mvkzrt.hu/aktualis/valtozik-jegyek-es-berletek-ara-valamint-birsag-osszege-novekszik-miskolc-pass-kartya

Január 8-ig érvényesek a december havi és éves bérletek. Az MVK Zrt. 2023. január hónapra érvényes havi bérletei 2023. január 1-től vásárolhatóak meg mobiljegy formájában (www.mvkzrt.hu/mobiljegy), papír alapon a bérletpénztárakban, valamint városszerte 20 automatából (www.mvkzrt.hu/automata).

A papír alapon megvásárolt 2022. december havi és 2022 éves bérletek meghosszabbított érvényességgel, azaz 2023. január 8-án éjfélig jogosítanak utazásra. A hóközi bérletek értékesítése azonban változatlan feltételekkel történik, valamint a mobiljegy alkalmazásban vásárolt jegyek és bérletek érvényességének ideje sem változik. 
Az okostelefonnal rendelkező utasoknak érdemes megfontolniuk a mobiljegy használatát, amely gyors és biztonságos megoldást jelent: a mobiljegy vásárlásakor az utasnak nem kell találkoznia az értékesítővel, nincs szükség sorban állásra, várakozásra illetve ellenőrzéskor is csökken annak lehetősége, hogy az utas az ellenőrzést végző személlyel érintkezzen. A mobiljegy használatával tehát nem csak az utasok, hanem a jegyellenőrök munkája is biztonságosabbá válik. Utóbbiak érintés nélkül, saját készülékükkel tudják megvizsgálni a felmutatott jegy érvényességét.

A hóközi bérletek tetszőleges kezdőnappal válthatóak, az adott hónap adott kezdőnapján 0 órától a következő hónap azonos napját megelőző napjának 24. órájáig jogosítanak utazásra (például a hónap 10-én 0 órától a következő hónap 9-én 24 óráig).

Vonaljegyek érvényessége: 2023. január 1-jével módosulnak a helyi közösségi közlekedés viteldíjai, emiatt a 2020. szeptember 1-től forgalomban lévő vonaljegyekkel 2023. április 30-ig lehet utazni, aki pedig addig nem használja fel vonaljegyét, az becserélheti értékkülönbözettel azt 2023. december 31-ig.

2023. január 1. előtt váltott vonaljegyek érvényessége: A 2020. szeptember 1-től forgalomban lévő 350.-Ft-os vonaljegyek és 3.000.-Ft-os gyűjtőjegyek 2023. április 30-ig korlátozás nélkül felhasználhatók utazásra, 2023. január 1 és december 31. között pedig az MVK Zrt. értékkülönbözetes cserére biztosít lehetőséget jegy-és bérletpénztáraiban, valamint az Ügyfélszolgálati irodában. Gyűjtőjegyek esetében értékkülönbözetes cserére csak a bontatlan tömbök esetén van lehetőség.

2023. január 1. után váltott vonaljegyek érvényessége: 2023. január 1-jével változik az MVK Zrt. díjszabása. Az elővételben megvásárolható 430.-Ft-os vonaljegy és a 3.700.-Ft-os gyűjtőjegy, illetve a helyszíni bírság megfizetését követően átadott, a nyugta részét képező 5 db vonaljegy, valamint a kerékpáros napijegy a következő tarifaváltásig használható fel utazásra, függetlenül attól, hogy azokon a 2023-as év megjelölése szerepel – tájékoztatott az MVK.

Forrás: Minap.hu

Kapcsolódó cikkek