Ismét veszélyessé vált a levegő minősége három borsodi településen

Megosztás

Eközben Miskolcon pedig egészségtelennek minősítették a levegőt.

A szálló por miatt ismét veszélyessé vált a levegő minősége három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, Putnokon, Kazincbarcikán és Sajószentpéteren, emellett a Veszprém megyei Várpalotán is veszélyes a levegő minősége – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteken közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes. Az NNK adatai alapján egészségtelen a levegő minősége Miskolcon, Salgótarjánban és Pécsen.

Tizenhárom településen – Szombathelyen, Győrben, Tatabányán, Veszprémben, Székesfehérváron, Dunaújvárosban, Százhalombattán, Tökölön, Budapesten, Vácon, Kecskeméten, Debrecenben és Nyíregyházán – kifogásolt a levegőminőség, a többi mérőállomás elfogadható értéket rögzített.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken már keleten is megélénkülhet a délnyugati, nyugati szél, de elsősorban az északi megyékben romolhat a levegőminőség.

Szombaton és vasárnap az ország északkeleti felén tartósan borult, párás, ködös idő várható, másutt többórás napsütés valószínű. A Dunántúlon élénk délnyugati szél várható. A levegő minősége főleg az északi, északkeleti megyékben romolhat tovább.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek