Ezeket tehetjük, hogy megvédjük az állatainkat szilveszterkor

Megosztás

A petárdák, tűzijátékok hangjai és a robbanást követő fényhatás négylábú kedvenceink számára szokatlan, kiszámíthatatlan irányból jönnek. Ezek elbújásra vagy menekülésre késztetik az állatokat. A kutyák a kerítésen átugorva vagy a pórázt a gazda kezéből kitépve próbálhatnak a robbanásoktól elmenekülni.

Ha a kutyánk remeg, liheg, étvágytalan, tágra nyílt szemekkel néz, maga alá húzza farkát vagy összekuporodik, biztosak lehetünk benne, hogy fél.

Mit tehetünk, hogy biztonságban átvészeljük ezt az időszakot?

Még szilveszter előtt ellenőriztessük a chipet az állatorvossal, illetve a chipen található elérhetőségeket is, ha valami változott frissíttessük a rendszerben. Legyen rajta a telefonszámunkat tartalmazó biléta a nyakörvén, hámján. Ezek segítenek majd beazonosítani az utcán kóborló állatokat, hogy minél hamarabb hazakerülhessenek.

Az esti órákban már ne vigyük ki a kutyákat, vagy ha muszáj, akkor kevésbé lakott területeken, pórázzal sétáltassunk.

Lehetőleg engedjük be a lakásba a kint tartott állatokat. Ezen kívül zárjuk be az ablakokat, kapcsoljuk be a televíziót a figyelem elterelése érdekében.

A legfontosabb, hogy maradjunk nyugodtak! Próbáljuk nem mutatni az állat felé, hogy mennyire aggódunk érte. A gazdi magabiztossága, nyugodtsága ugyanis erőt adhat a rettegő kutyának és macskáknak.

Fotó: theanimalrescuesite.com

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek