Miskolcon is drágul a temetkezés és az állatkerti belépők ára

Megosztás

Ahogy az egész országban semmit, ezt sem kerülhette el a nagymértékű áremelés. A Városgazda így is rendkívül nehezen tudja kigazdálkodni a csillagos égig emelkedő energiaköltségeket.

Átlagosan húsz százalékkal emeli a Miskolci Állatkert és az In Memoriam temetkezés árait a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. A cég ügyvezetője szerint az áremelés döntő oka az energia árának drasztikus emelése – írja a Minap

– Számításokat végeztünk, hogy mi várható 2023-ban, ezek pedig azt mutatták, hogy a szolgáltatások megfelelő színvonalú fenntartása csak abban az esetben lehetséges, ha lekövetjük az energia árának emelkedését. Ezt nem jókedvünkben tesszük, ez sajnos egy külső kényszer számunkra – jelentette ki Osváth Zoltán.

A Városgazda első embere azt mondta, ahol lehet megpróbál a cég takarékoskodni, spórolni is kell. Például az állatkertben egyes épületeket most már fával fűtenek, a piacon pedig hőtárolós kályha helyett klímával tartják melegen a helyiségeket. „Itt amennyiben az MVM jóváhagyja, napelemet is fel fogunk szerelni. Ezekkel a technikai újításokkal megtakarítunk némi összeget, de a Városgazdát érő áremeléseket hatékonyságjavító és takarékossági intézkedésekkel nem tudjuk teljesen kigazdálkodni” – hangsúlyozta Osváth Zoltán. 

Az áremelés miatt a Miskolci Állatkertbe január 1-jétől egy felnőttnek háromezer, egy gyermeknek pedig ezerkilencszáz forintba fog kerülni egy jegy. Korábban ezek kettőezer-ötszáz, illetve ezerkétszáz forintért voltak megvásárolhatók. A teljes díjtáblát ezen a linken találja meg, az In Memoriam temetkezését pedig itt. Az ügyvezető elmondta, az új díjak megállapításakor más megyei jogú városok állatkertjeinek, illetve önkormányzati fenntartású temetkezéseinek árait is megvizsgálták, és igyekeztek lekövetni azokat.

– Február elsejétől pedig a temetőüzemeltetés árai is nőnek, erről a közgyűlés hozott egy önkormányzati rendeletet – tette hozzá. A Zsarnai piacon is módosulnak az árak, a parkolási rendszerbe pedig újabb utcákat vonnak be január elsejével.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek