Már az 50-et közelíti az Egyesült Államokban tomboló hóvihar áldozatainak száma

Megosztás

Az Egyesült Államokban 46-ra emelkedett az országon a hétvégén végigsöprő hóvihar áldozatainak száma, további négy ember pedig Kanadában halt meg egy Brit Columbia tartományban történt baleset következtében, ahol a jeges úton felborult egy autóbusz. Utóbbi balesetnek 50 sérültje van – írja az Index.

Az Egyesült Államok és Kanada nagy részét komoly hideg, erős szél és havazás sújtotta a hétvégén. Az egyik leginkább érintett állam New York volt, ahol egyes térségekben egy nap alatt több mint egy méter hó hullott vasárnap. A jelentős mennyiségű hó mellett a viharos erejű szél is rendkívül megnehezítette a mentők és a tűzoltók munkáját Buffalóban, ahol 18-an veszítették életüket.

Az ilyen típusú, gyorsan erősödő viharokat a meteorológusok bombaciklonnak nevezik, ami azt jelenti, hogy a légköri nyomás 24 óra alatt legalább 24 millibarral csökken, gyorsan és drasztikusan mérséklődik a hőmérséklet, amihez jéghideg szél is társul.

A rendkívüli téli időjárás a becslések szerint mintegy 55 millió amerikait érint az ország középső és keleti részein. A rossz időjárás miatt a hétvégén az Egyesült Államokban több mint 5 ezer repülőgépjáratot töröltek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek