Hodász András: Nem attól lesz keresztény az ország, hogy a politikusai misére járnak

Megosztás

A katolikus papot szeptemberben saját kérésére felmentették a szolgálat alól. Korábban ugyanis éles kritikát fogalmazott meg a politika és az egyház kapcsolatáról.

“Furcsa társaság gyűlt össze kétezer évvel ezelőtt Betlehemben, egy jászol körül. Egy nehéz sorsú, menekült család, néhány szegény pásztor, továbbá három pogány tudós, drága ajándékokkal megrakodva és pár haszonállat” – kezdi karácsonyi publicisztikáját a hvg360-on Hodász András.

Szerinte Jézus az első pszichológus és egyben pedagógus is, mert felismerte, az empátia első lépése, hogy belépek a másik világába, és a személyes példánál nincs hatékonyabb tanítási módszer.

Hodász végül így zárja sorait:

A karácsony a kereszténység legnagyobb ünnepe. A kereszténynek titulált Magyarország most vizsgázik: értjük-e Jézus példáját, az ünnep lényegét, és vajon helyesen ünneplünk-e. Mert mitől keresztény az ország? Az alapító miatt? Az alaptörvény miatt? A politikusaink vasárnapi miselátogatásai miatt? Nem hiszem. Jézus azt mondja: arról ismeri meg mindenki, hogy tanítványaim vagytok, ha szeretettel vagytok egymás iránt.

Kapcsolódó cikkek