„Amit Orbán csinál, az infantilis hazudozás, gyengeség, hatalom nélküli trükközés”

Megosztás

Egy globális katasztrófa közepén vagyunk, miközben Magyarországon kitört a téboly – többek közt erről is beszélt Tamás Gáspár Miklós filozófus a hvg360-nak adott interjúban, amelyet a Telex szemlézett.

A Föld nem tud eltartani nyolcmilliárd embert, de a globális katasztrófa részének tekinti a járványokat, a migránsok iránti gyűlöletet, az orosz–ukrán háborút és a klímakatasztrófát. „A katasztrófa gazdasági, morális, politikai, katonai szempontból itt van, és senki nem viselkedik racionálisan” – fogalmazott TGM.

A filozófus a tanár-diák tüntetések kapcsán elmondta: szerinte itt már nem csak ellenzékiek szűk csoportjának akciójáról van szó, a maradék 8-9 millió ember is szeretne szebb, emberhez méltóbb életet élni, és tesz is lépéseket ebbe az irányba.

„Orbán Viktor nem számít sokat ebben a pillanatban. Amit csinál, az infantilis hazudozás, gyengeség, hatalom nélküli trükközés” – fogalmazott a kormányfőről, hozzátéve: ha a miniszterelnöknek lenne hatalma, pár héttel ezelőtt nem fogalmazhatott volna meg ilyen éles kritikát Matolcsy György jegybankelnök. „Vannak különböző érdekcsoportok, de nincs racionálisan megszervezett központi hatalom és egységes akarat, amely vinné valamerre a társadalmat. Én összevisszaságot látok, káoszt, és nemcsak Magyarországon, hanem máshol is Kelet-Európában.”

via hvg, telex

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek