Kórházba szállítása közben támadt a rendőrre egy borsodi nő

Megosztás

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a 34 éves nő ellen az Ózdi Járásbíróságon – olvasható az Ügyészség közleményében.

A vád szerint 2022. júniusában egy ittas, továbbá kábítószer és fájdalomcsillapító fogyasztása miatt bódult állapotban lévő nő tisztázatlan körülmények között kizuhant egy ózdi társasházi lakás ablakán. A nő az alatta található előtetőre, onnan egy parkoló személygépkocsi szélvédőjére, majd végül a földre esett, miközben könnyű sérüléseket szenvedett.

Az esetről bejelentés érkezett a segélyhívó központhoz, akik mentőt és rendőröket irányítottak a helyszínre. A nő az egészségügyi ellátása során zavartan viselkedett, kórházba szállítását elutasította, azonban a helyszínen tartózkodó élettársa rá tudta venni az együttműködésre, ezért a mentősök rendőri kíséret nélkül elindultak vele a kórházba.

Útközben a nő agresszívvá vált, ezért a mentősök rendőri segítségét kérték. Amikor a rendőr beszállt a mentőbe, a nő hirtelen pofon ütötte a hivatalos személyt, és megragadva ruházatát, eltépte az ingét.

A rendőr testi kényszert alkalmazott az elkövetővel szemben, akit végül kezeit hátra helyzetben bilincselve szállították be a kórházba. A nő továbbra is összefüggéstelenül beszélt és zavartan viselkedett, majd adatai felvétele során – megbilincselt kézzel – megpróbált távozni az egészségügyi intézményből.

Miután a rendőrök visszakísérték a nőt és leültették egy székre, egyikük a karját fogva biztosította az ellátás folytatását, amikor az elkövető megpróbálta a rendőrt térden rúgni, aki azonban a rúgást karjával hárítani tudta.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki és sikeresen indítványozta letartóztatását. Vádiratában a nyomozó ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje a – jelenleg is letartóztatásban lévő – vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek