Véletlen lenne? Robbanás történt az Európába tartó legfontosabb gázvezetéken

Megosztás

Ez az a vezeték, amelyen Oroszországból Ukrajnán keresztül érkezik a gáz Európába. A robbanás azonban nem ukrán területen történt, hanem Oroszországban.

Három ember életét vesztette, egy ember pedig megsérült egy hétfő délelőtti robbanásban, mely megrongálta egy Európába Ukrajnán keresztül földgázt szállító vezeték közép-oroszországi szakaszát. Az Urengoj-Pomari-Ungvár vezeték a helyi hatóságok szerint egy előre tervezett karbantartás során robbant fel a Volga menti Kazan városától 150 kilométerre nyugatra található Kalinyino településénél.

Az 1980-as években épült, a Gazprom észak-szibériai vezeték számít jelenleg az Európába tartó – és a háború kezdete óta igencsak megcsappant – orosz gázexport első számú útvonalának, mely az észak-szibériai Jamalo-Nyenyec Autonóm Körzet gazdag mezőin kitermelt földgázt szállítja nyugatra.A baleset három halálos áldozata mellett egy negyedik ember is megsérült. Az illetékes csuvasföldi hatóságok szerint a robbanás következményeképp felcsapó lángokat gyorsan eloltották. (via Telex)

Kapcsolódó cikkek