Európa legjobb klubjai versengenek Enzo Fernández megszerzésének lehetőségéért

Megosztás

A 2022-es világbajnokságon való játéka után Enzo Fernándezt a 2022-es világbajnokság egyik legjobb középpályásaként ismerték el. Kulcsszerepet játszott Argentína vb-győzelmében is, amit az oldalon lehetett követni és fogadni GGBET.

A 21 éves argentin a csoportkörben a mexikói csapat ellen szerzett bravúros gólt követően betört válogatottja kezdőcsapatába. Enzo világszerte óriási szurkolói ovációnak örvend, mivel elnyerte a torna legjobb fiatal játékosa címet. 

A mérkőzések után az európai élvonalbeli klubok érdeklődni kezdtek a fiatal középpályás iránt, különösen a Liverpool. A Real Madrid is nagyon figyelemmel kíséri Fernándezt. Gyakorlatilag már megállapodások is születtek, így van esély arra, hogy nyáron az argentin már a Real Madrid színeiben lép pályára. Ez az átigazolás azonban még mindig nagy kérdés.

A Liverpool érdeklődése a tehetséges középpályások iránt annak köszönhető, hogy a „vörösek” szinte mindegyik középpályása 30 év feletti. Ezért Jürgen Klopp személyi átalakítást hajt végre a csapatban, fiatal játékosokat választ ki. 

Fernández jelenlegi klubja, amelyhez a nyáron 18 millió euróért csatlakozott, abban reménykedik, hogy legalább a szezon végéig megtarthatja a középpályást. A klub tulajdonosai már rájöttek, hogy ez egy nagyon jövedelmező befektetés volt és szeretnének egy ilyen játékost a csapatban tartani.

Érdemes megjegyezni, hogy Enzo szerződésében van egy kitétel, amely szerint a kivásárlása 120 millió euróba kerül. Nem kis összeg egyetlen klubnak sem. Hogy a Liverpool tud-e és akar-e ekkora összeget fizetni, vagy kevésbé költséges vásárlásokra korlátozza magát, az idő eldönti. Talán épp ez az összeg befolyásolta a Real Madriddal kötött végleges megállapodásokat.

Emlékezzünk, hogy a Benfica labdarúgó klub éllovasként 12 győzelmet és 13 döntetlent ért el a portugál bajnokságban. Enzo Fernández ugyanakkor három gólt szerzett és 4 gólpasszt adott ezeken a meccseken. A Benfica vezeti Bajnokok Ligája csoportját a PSG csapatával szemben a Juventus elleni hazai és idegenbeli győzelemnek köszönhetően.

A fiatal középpályás eredményei még híres válogatottbeli kollégáját, Lionel Messit sem lepik meg. 

Messi megjegyezte, nem lepődik meg Fernández sikerén, mert ismeri őt és minden nap látja, hogyan viselkedik az edzéseken. Lionel úgy véli, Enzo megérdemli ezeket a sikereket és elismeréseket, mert lenyűgöző játékos.

kép forrása: Forbes

Kapcsolódó cikkek