Kétmillió forintot köszönhetnek a miskolci beteg gyermekek az önzetlen felajánlásoknak

Megosztás

Osváth Tibor és barátai már ötödször hoztak ajándékokat a GYEK kis betegeinek.

Osváth Tibor a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja, szinte már hazajár a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermekegészségügyi Központjába (GYEK), ahová idén karácsonyra ötödször hozott a bent fekvő kis betegeknek ajándékokat. Mint bohócdoktor is rendszeres látogatója az intézménynek, társaival gyakran csal mosolyt a nemszeretem helyen időző gyerekek arcára.
 
„Hat évvel ezelőtt indult el ez a Facebook csoportunk. A nevében az ötös azért van, mert egy év kimaradt a járvány miatt. Akkor nem jöhettünk a kórházba, de sok adományozónk megígérte, hogy az erre szánt összeget félreteszik egy évvel későbbre. Ez az egész úgy indult egy reggel, hogy bekapcsoltam a számítógépet és ránéztem, hogy ismerősöm van a Facebookon. Kiderült, hogy több, mint kétezer. Arra gondoltam, ha mindenki csak száz forintot adna, akkor abból elég szép összeg kerekedne, amiből a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban karácsonykor bent fekvő gyerekeknek tudnánk ajándékot adni, hogy ők is tudjanak ünnepelni. Nagyon sokan azt mondták, hogy ők többet is tudnának adni, és adtak is. Volt olyan már az első évben, aki kétszázezret küldött. A következő években már nem volt megállás, egyre többen kérdezték, hogy mikor lesz a gyűjtés? Mikor lehet utalni? A legnagyobb összeg eddig négymillió forint volt. Idén ennek közel a fele, kétmillió jött össze” – tudtuk meg Osvát Tibortól. 
Az adomány pénzekből korábban televíziókat, mikrohullámú sütőket, pendrive-okat, éjjeli lámpákat vettek, most számtalan, minőségi játékra futotta, sőt, kérésre még egy hűtőgép is belefért, a gyermek intenzív osztálynak.

Révész János a kórház főigazgatója elmondta, hogy a december folyamán már olyan sok felajánlás érkezett, hogy szinte minden napra jut egy átadás. Sok visszatérő és új támogató van. Osváth Tiborék adományozása is már ötödik évfordulós. Ők bohócdoktorként is járnak a GYEK-be, üdítő színfoltjai a gyógyító tevékenységnek. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek