Szolidaritási díjat kapott a miskolci önkormányzat

Megosztás

Az egyenlő ellátás, az egyenlő esélyek, mindenkinek ugyanúgy járnak nemtől, kortól, bőrszíntől, vallási hovatartozástól függetlenül, ennek jegyében született meg annak idején az elhatározás, hogy a Lyukó városrész is kapjon orvosi rendelőt.

A Városházától érkező információk szerint, még 2008-ban született meg az elhatározás, hogy Lyukóban épüljön egy mindenki számára könnyen elérhető orvosi rendelő, mert az egyenlő ellátás, az egyenlő esélyek, mindenkinek ugyanúgy járnak nemtől, kortól, bőrszíntől, vallási hovatartozástól függetlenül. A kezdeményezés úttörői Dr. Kovács Katalin és Dr. Szalkai Iván voltak, akik Riba Istvánné akkori önkormányzati képviselővel indították el a munkát. 

2009-ben először egy konténerrendelő nyílt Lyukóban, majd elkészült a Közösségi Ház, és megkezdődött az orvosi rendelő építése is. Abban hogy a rendelő felépülhetett, kiemelkedő szerepe volt Kiss Edinának, a terület védőnőjének, Dr. Kovács László önkormányzati képviselőnek, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, akikkel együttműködve valósulhattak meg a tervek.  

A városfejlesztés persze nem rövidtávú, hanem ciklusokon átívelő folyamat, ezért köszönet illeti az előző időszak városvezetőit is, mindazért, amit a lyukóiakért tettek.

Miskolc egyetlen polgárát sem hagyja magára, így azt a négyezer hátrányos helyzetű, idős, szegény, roma, vagy éppen fogyatékkal élő embert sem, akik Lyukóban laknak.  Az elismerés azért is nagyon értékes számunkra, mert bizonyítja, hogy a közösségért tenni fontos, de a közösséggel tenni még fontosabb! Mert egy jól működő társadalom szolidáris – erről tett tanúbizonyságot Miskolc és ezt a munkát ismerték el a díjjal. 

Kapcsolódó cikkek