10 éves kislány életét mentették meg a pedagógusok

Megosztás

A fehérvári Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskolában szerdán, Kamilla rosszul lett a tornaórán, mely rosszullétet, mint utólag kiderült, dióallergia okozott. Ezt követően a pedagógusok a mentőkkel folyamatosan konzultálva Epipen-injekciót adtak be, megmentve ezzel az életét – írja a feol.hu.

Peringer Orsolya testnevelő tanár kifejtette, hogy először nem tűnt súlyosnak Kamilla állapota, aki az óra vége fele kikéreckedett a mosdóba, ahova társai is elkísérték, majd miután visszajöttek,

leguggolt az ajtó mellé, elkezdett köhögni, fulladozott, pirosodott a kis szája, nehezen kommunikált, láthatóan nem érezte jól magát. Ekkor nem hezitált, hanem azonnal – a protokoll szerint – a három társa kíséretében felküldte a titkárságra, ahol Bankó Zsuzsanna iskolatitkár fogadta, aki a mentők segítségét kérte, így azonnal kiderült, hogy ez egy veszélyes allergiás reakció.

Mint kiderült, az életmentő injekciót az iskolatitkár adta be, miközben Kovácsné Rockenbauer Réka igazgatóhelyettes a kezét fogta Kamillának és próbálta tartani benne lelket. Mint kiderült, súlyos ételallergiája volt a kislánynak.

Elmondták, az injekció beadása után szinte közvetlenül Kamilla jobban lett, a mentők kiérkezésekor már könnyebben vette a levegőt, így nem volt szükség már gégemetszésre. Az ifjú hölgyet a mentők bevitték a kórházba, ahol 24 órás megfigyelés alatt tartották. Kamilla azóta már teljesen jól van, majd kicsattan az egészségtől, így pénteken délelőtt együtt karácsonyozhatott társaival, akik hősies helytállásukért oklevet kaptak az iskola vezetésétől.

Kapcsolódó cikkek