Gyurcsány: Orbán felelős a válságért, elkezdett repedezni a rendszer

Megosztás

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint Matolcsy György hétfői beszéde igazolja mindezt.

Történelmi beismerést tett hétfőn Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke – így fogalmaz Gyurcsány Ferenc a DK hírlevelében, amelyet a párt helyi szervezete küldött a Minap.hu portálnak.

Az exminiszterelnök arról is ír, hogy Orbán Viktor propagandagépezete “éppen azt harsogja szinte minden lámpaoszlopról és hirdetőtábláról, hogy a háború és a szankciók felelősek az éjszaka leple alatt bevezetett brutális benzináremelésért, a hétszeres gázáremelésért és a Magyarországon 70 éve nem tapasztalt élelmiszer drágulásért”.

“De a játéknak most vége. Orbánt leleplezték” – írja Gyurcsány.

“Beigazolódott, amit az Árnyékkormány már hónapok óta, napról napra állít: a válságért Orbán Viktor a felelős. Matolcsy György beismerte, hogy az elmúlt 12 év vezetett az orbáni inflációhoz és a megélhetési válsághoz. Azért drága a benzin és a gázolaj, azért megfizethetetlen a rezsi, és azért van történelmi élelmiszerdrágulás, mert Orbán Viktor nem tud kormányozni. Ráadásul Orbánnal az egyik leghűségesebb embere fordult szembe, aki évtizedek óta kiszolgálja a hatalmát. Ez annak bizonyítéka, hogy az Orbán-rendszer repedezni kezdett. A megélhetési és a gazdasági válságot kormányválság fogja követni” – fogalmaz Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció elnöke kiemelte: ezért is rendkívül fontos, hogy felállt az Árnyékkormány, és felkészültek a kormányzásra. “Jelenleg az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy kiutat találjon a válságból” – hangsúlyozta a pártelnök.

Forrás: Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek