Járdák és lépcsők újultak meg az Avason

Megosztás

Balesetveszélyessé vált járdákat és lépcsősorokat javítottak ki az Avas egyes és kettes ütemében. Több helyen rámpát építettek ki, amelynek köszönhetően a Középszertől az Áfonyás utca tetejéig, valamint a Szentgyörgyön a Tescótól a Platánig akadálymentessé vált a közlekedés. 

A héten befejeződtek az ősszel elkezdett fejlesztések az Avas egyes és kettes ütemében, számolt be a terület önkormányzati képviselője csütörtökön. Szarka Dénes elmondta, választókerületi alapja terhére számos fejlesztés valósult meg, elsősorban járda- és lépcsőjavítások, illetve rámpaépítések. 

A Gesztenyés úti Idősek Otthona és óvoda közötti lépcsősor melletti elhanyagolt, balesetveszélyessé vált rámpát 50 méter hosszan, 150 négyzetméteren aszfaltozták újra. 
– A rámpa újraaszfaltozása különösen fontos volt az óvoda és az idősek otthona közelsége miatt. Az anyagi lehetőségek szűkössége okán most csak a balesetveszélyes lépcsőfokok kisebb javítása történt, jövőre valószínűleg újra javítani fogjuk a lépcsősort – ismertette az 5. számú választókerület önkormányzati képviselője. 

Felidézte, a Testvérvárosok útját a Középszerrel összekötő lépcsősor felújítása augusztusban fejeződött be, a renoválást folytatták felfelé az ősszel: a Középszer 32. melletti lépcsősor is megújult az év végére. 
– A korábbi, balesetveszélyes betonfelületre aszfaltréteg került, illetve a lépcsősor mellett rámpa is épült. Ez azért fontos, mert a betonnal ellentétben az aszfalt állja majd a téli síkosságmentesítést is – hangsúlyozta Szarka Dénes. – Így gyakorlatilag a Középszertől fel, egészen az Áfonyás utca tetejéig már akadálymentesen bejárható a terület. Ezzel párhuzamosan járdajavítások történtek a Középszeren, illetve fölötte a Szőlőskert sétányon is azokon a balesetveszélyes szakaszokon, ahol a legrosszabb állapotban voltak a járdák. Ezek szintén új aszfaltburkolatot kaptak – részletezte. A Középszeren két lépcsőház előtt is akadálymentesítették a területet, tette hozzá. 

További lépcsőjavítások és akadálymentesítések történtek a Szentgyörgy úton is.
– Szintén akadálymentessé vált a Szentgyörgy és a Gesztenyés utca, valamint a Szentgyörgy és az Áfonyás utcák kereszteződése mindkét oldalon. Így a Mésztelep utcai Tescótól felfelé egészen a Platánig akadálymentesen lehet közlekedni a Szentgyörgyön – mondta a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője.  

A parkolási gondokra reagálva, néhány hónappal ezelőtt építettek egy parkolót a Szentgyörgy út és a Nyíri Dániel utca kereszteződésében, de a jövő évi tervek között szerepel egy újabb parkoló kialakítása a Nyíri Dániel utca előtt is.
– Ennél a fejlesztésnél a lakosok bevonása lesz majd a következő lépés. Amennyiben a lakosok többsége ezt szeretné, akkor egy újabb parkoló épülhet itt – fogalmazott a politikus. Hozzátette, a közelmúltban a Nyíri Dániel utcai háztömb mögötti parkoló területén 30 négyzetméteren javították az úthibákat.

– A következő évben tervezzük, hogy tovább folytatjuk a rosszabb állapotban lévő lépcsők és járdák javítását annak érdekében, hogy ne legyen balesetveszélyes felület a választókerületben – zárta Szarka Dénes. 

Forrás: Minap.hu

Fotó: Juhász Ákos – Minap.hu

Kapcsolódó cikkek