Pataky Attila és Nagy Feró is hálás, hogy már nincs benzinárstop, Szörényi Levente pedig Brüsszelbe szállt bele

Megosztás

A kormányközeli bulvárlapok valami különös véletlen folytán a Fideszhez közelálló Pataky Attilával és Nagy Feróval próbálták megfejteni az üzemanyag-válságot. Szörényi Levente viszont ennél is tovább ment, az ukrán háborúért is az USA-t és a háttérhatalmakat hibáztatja.

A benzinárstop megszüntetétéséről kérdezte a Ripost Nagy Ferót, a Bors pedig Pataky Attilát, de hogy miért pont őket, az nem derül ki. Mindenesetre mindketten inkább a hála, és a kormány érdemei felé terelték a választ, a 13 hónapig tartó 480 forintos, olcsó tankolás okozta „kellemetlenséget” már kevésbé firtatták.

„Minden okkal történik, meggyőződésem, hogy nem véletlenül pont karácsony előttre időzítették a Magyarországra szánt csomagot” – mondta Pataky Attila a Borsnak. Hogy pontosan milyen Magyarországra szánt csomagra gondol az Edda énekese, az nem derül ki, mindenesetre Pataky Attila azt is mondta, hogy „szeretné, ha az emberek arca kisimulna, még ha kicsit többe is kerül”.

Sokan nem hittük volna, hogy az életünkben ezt még egyszer meg kell élnünk. Nem hiszek a véletlenekben. Az volt a cél, hogy idegesek legyenek az emberek, lehangoltak és rosszkedvűek legyünk, hogy azt a kormány szidják sokan, ami jelenleg is mindent megtesz azért, hogy létezni tudjunk ebben a nagy zűrzavarban is. Nem mindenki néz szét a világban, hogy mi ennek a problémának a forrása

– mondta a Borsnak az Edda énekese.

A Ripost Nagy Ferót kérdezte arról, mit gondol arról, hogy drágább lesz az üzemanyag. „Legyen annyi az ára, amennyi kell, hogy legyen, mi pedig spóroljunk úgy, ahogy az EU diktálja” – válaszolta a kérdésre az énekes.

Szörényi Levente pedig a Mandinernek mondta el véleményét.

A felvetésre, hogy a nyugat-európai beatzenét meghonosító Szörényi Levente esetleg Nyugat-ellenessé vált, a zenész azt mondta, valójában az bizonyosodott be, hogy „mi nem kellünk a Nyugatnak, legalábbis ha nem hagyjuk magunkat jobban kiszipolyozni vagy éppen a nemzetállamunkat beolvasztani egy amerikai hegemóniájú európai egyesült államokba.”

Megtörésünkre, kivéreztetésünkre a legdurvább kísérlet az, hogy nem kapjuk meg az uniós járandóságainkat és a covidválságot kezelő helyreállítási program pénzeit. Hát hová jutottunk?

– reflektál Brüsszel és Orbán Viktor konfliktusára, sőt az épp aktuális tanártüntetésekre is, amikor azt mondja: „Ők is tudják, mi is: a pedagógusaink betervezett béremelése ott van az ide nem adott forrásokban.” A mi támaszunk nem kis részben kelet felé van, a megmaradásunk bizonyos feltételei kétségtelenül arra találhatók.

És persze az orosz-ukrán háborúról is kapunk az interjúból egy helyzetértékelést, amelynek az a lényege, hogy valójában az egészről az Egyesült Államok tehet. Vagy a „titkos társaságok”:

(Az Egyesült Államok) kitörési pontot keresve provokálhatta a – 2014-ben megszerzett Krímmel megelégedni látszó – Oroszországot. Talán azért, hogy gyengítse az oroszokat, talán azért, hogy még jobban alávesse Európát, és a zavarosban halásszon. De arra is gyanakszom, hogy a pusztító világerővel felérő titkos társaságok világában felbomlott az érdekegyensúly, ezért kapcsoltak rá valakik a rombolásra…

(via Hvg)

Kapcsolódó cikkek