Perben és haragban – Tóth András írása

Megosztás

Perek sokaságát vesztik el a kormánypárti lapok, ezt bizonyítja ez a grafikon is.

Itt be is lehetne fejezni a mondandót, nincs mit ezen cizellálni, az ábra a tényeket mutatja. Ám álljunk meg egy pillanatra és gondolkodjunk el!. 

Mit is mutat a grafikon? Azt, hogy a pervesztesek között az élcsapatot mind-mind kormánypártiak vezetik. 

Tehát az első 10 helyen azok vannak, akik 0-24-ben leginkább gyalázzák az ellenzéket, fröcsögnek az ellenzék tagjaira, mindenkire, akik nem velük vannak. Tüzelnek mindenkire, aki mozog, ahogy a csövön kifér.

A legmegdöbbentőbb, hogy az sem érdekli őket, ha nem mondanak igazat. Majd kiderül hónapok múlva, hogy hazudtak. A lényeg, hogy minél inkább a földbe döngöljék az ellenfeleket.

Igazság? Hát számít is az? Egy orbáni rendszerben a hazugság a lényeg. Úgy tűnik, a kormánypárti médiának a jelszava az, ha már használni nem tudunk, legalább ártsunk. Hát ártani azt tudnak, ezt megtapasztalhatjuk!

Kár, hogy a kormány által nekik biztosított adófizetői pénzünkön kell ezt is megtapasztalni! Mert ha ezek a médiumok piaci alapon működnének, a tulajdonos egy, maximum két, milliós pert követően úgy vágná ki a főszerkesztőt, hogy a lába sem érné a földet. Az ő profitján ne kísérletezzen a lap vezetője.

De itt, ezeknél a lapoknál ezt is lehet. Mert nem az igazság a lényeg, nem a pénz számít, hanem az, hogy hogyan lehet az ellenfelet likvidálni.

A szó veszélyes fegyver, és van, aki fegyvertelen. Ezek a lapok bizony veszélyt jelentenek a közéletre, többségünk pedig fegyvertelen. A pervesztes szócsövek perben és haragban állnak az országgal. Pont úgy, ahogy gazdájuk, Orbán Viktor teszi azt a világgal.

Kapcsolódó cikkek