Három hét múlva működnie kellene, de még sehol nincs a Nemzeti Oltóanyaggyár

Megosztás

Ismét mondott valamit a Fidesz, amiből semmi nem valósult meg. Az államtitkár gyorsan rövidre is zárta a témában a válaszadást: “Fel fog épülni”. December végére ígérték, hogy oltóanyagok jönnek le a gyártósorról, ehhez képest csak markolók és homokkupacok a helyszínen.

Három markológép, hatalmas homokhegyek és néhány gödör Debrecen határában – ennyi látszott szeptemberben a Nemzeti Oltóanyaggyárból, amelynek Orbán Viktor bejelentése szerint idén december végén, tehát pár hét múlva már üzemelnie kellene. A kormány nem csak az építkezésről titkolózik, még arról sincs információ, hogy egyáltalán milyen oltásokat fognak itt gyártani.

Mivel elég valószínűtlen, hogy az üzemben eredeti terveknek megfelelően három hét múlva már vakcinák gördüljenek le a szalagokról, Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője parlamenti írásbeli kérdésben érdeklődött a gazdaságfejlesztési minisztertől, hogyan is halad az építkezés.

Nagy Márton nevében ugyan Fónagy János, Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszolt, de legalább tömören, és lényegre törően:

„A Nemzeti Oltóanyaggyár fel fog épülni” – ígérte a politikus. Hogy pontosan mikor, az a válaszból már nem derült ki. (via Hvg)

Az alapkővel semmi gond, a gyár viszont azóta sincs sehol

Kapcsolódó cikkek