Megdöbbentő: megijedt egy kutyától, ezért lépett hirtelen az úttestre a 11 éves kislány, egy kamion halálra gázolta

Megosztás

Elképesztő értelmetlen halál. Vigyázzunk gyermekeinkre és igyekezzünk hatékonyan elmondani nekik, mi a veszélyek mértéke közti különbség. A hatalmas kamion óriási sebességgel ütötte el a kisgyermeket, akinek esélye sem maradt a túlélésre. Mindezt amiatt, mert megijedt egy kutyától, amely közel ment hozzá.

Korábban olvashattunk arról, hogy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt december 2-án 11 óra 48 perckor a 4-es számú főúton, Tuzsér belterületén. Az elsődleges információk szerint egy tehergépkocsi ütött el egy gyalogosan közlekedő gyermeket.

Hamarabb véget ért a tanítás

A Frissmédia információi szerint a helyi iskolában a megszokottnál korábban befejeződött a délelőtti tanítás. Emiatt jóval előbb engedték ki a gyerekeket az iskolából. Az iskola erről előzetesen értesítette is a szülőket.

Barátnő-látogatásra indultak

Két kislány úgy döntött, hogy meglátogatják barátnőjüket, aki Tuzsér Újfalu részén lakik. A két településrészt a nagy forgalmú 4-es főút keresztezi. A két lány számára ismeretlen volt ez a rész, hiszen ők Tuzsér régi oldalán laknak.

Megijedt a kutyától

A lányok a főúthoz közeledve azt vették észre, hogy egy közepes termetű, nyakörves kutya követi őket, majd az állat többször is megnyalta Tiffany kezét. A főút szélén ácsorgó kislány valószínűleg megijedt: „jaj, megharap a kutya” – mondta, majd elugrott az állat mellől.

Nem volt esélye

Záhony felől közlekedett az az ukrán felségjelzésű kamion, amelyik a következő pillanatban elütötte a diákot. Hatalmas erővel csapódott bele a kamion, a tehetetlen test 15 métert repült, az út másik oldalán zuhant le a földre.

Csaknem egy órán át harcoltak érte

A baleset után több mentőegység és helikopter is érkezett a helyszínre, csaknem egy órán át küzdöttek a súlyos fejsérülést szenvedett kislány életéért. A 11 éves diák végül a helyszínen életét vesztette.

Sokkos állapotban

Tiffany barátnője sokkos állapotba került, hiszen legjobb barátnőjét vesztette el tragikus körülmények között. A helyszínen az édesanyja vigasztalta. A baleset körülményeit a Záhonyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Harag zúdult a felelőtlen kutyásokra

A közösségi médiát elárasztották a hozzászólások a történtekkel kapcsolatban. Sokan azt hangsúlyozták, hogy hiba volt őrizet nélkül hagyni a kutyát az út szélén. „A kutyatartás legalapvetőbb szabályaira is magasról tojókat börtönbüntetéssel kellene jutalmazni és rögtön rend lenne” – írta egy kommentelő. (Kékvillogó)

Kapcsolódó cikkek