Lázadnak az emberek Kínában, mert úgy tűnik, a szigorú Covid-korlátozások miatt haltak meg egy lakástűzben

Megosztás

A hatóságok ugyan tagadják az összefüggést, de Kínában annyira szigorúak a korlátozási szabályok a koronavírus miatt, hogy az eddigi információk szerint emiatt haltak meg többen is egy lakástűzben, mert nem tudtak időben kimenekülni.

Tiltakozások robbantak ki a kínai Hszincsiang tartományban a koronavírus-korlátozások ellen szombatra virradóra, írja BBC. A közösségi médiában terjedő felvételek szerint a hárommilliós Ürümcsiben a tömeg összecsapott a rendőrökkel, karantén miatt felállított sorompókat rombolt le, védőfelszereléseket tett tönkre.

A tüntetés azt követően robbant ki, hogy csütörtök éjjel tízen vesztették életüket egy lakástűzben a városban. A 15 emeletes épületben egy rossz konnektor miatt csaptak fel a lángok, amik a beszámolók szerint felfelé terjedtek. A helyiek szerint azért vesztették életüket, mert a szigorú járványügyi előírások miatt nem tudtak időben elmenekülni. A hatóság szerint az érintett terület a tragédia idején alacsony kockázatú volt, tehát nem volt érvényben teljes karantén, a lakók le tudtak menekülni az épület alsó részébe.

Kapcsolódó cikkek