Ismét korcsolyázhatunk Tiszaújvárosban, ráadásul teljesen ingyen

Megosztás

November 25-étől, péntektől február végéig ingyen hódolhatnak szenvedélyüknek a korcsolyázás kedvelői. A Városháztéren felállított műanyag korcsolyapálya használatához saját korcsolya sem kell, a pályát üzemeltető Sport-Park Kft. ugyanis – szintén ingyenesen – 60 pár korcsolyát is biztosít a sportoláshoz.

Bár nyert az erre vonatkozó pályázaton, a Kormány stabilizációs intézkedései következtében mégsem bérelhet műjégpályát Tiszaújváros önkormányzata. A korcsolyázni vágyók azonban így sem maradnak pálya nélkül, a képviselő-testület ugyanis egy plasztik koripálya bérléséről határozott, és erre bruttó 4,5 millió forintot szavazott meg.
A plasztik korcsolyapálya előnye, hogy anyagánál fogva független az időjárási viszonyoktól, nincs szükség hűtésre, vízre, éppen ezért az olvadástól sem kell tartani. Minden évszakban használható, kül- és beltéren egyaránt. A pálya építése, üzemeltetése, bontása minimális energiát igénnyel, az üzemeltetéshez nincs szükség elektromos áramra, fagyasztó folyadékra, a napi karbantartáshoz 15 l víz és síkosító anyag szükséges.
Ez utóbbi természetes alapú, vizes bázisú anyag, nem tartalmaz toxikus adalékot, és nem szennyezi, károsítja
a környezetet és a ruházatot.

A Városháztérre telepített 211 négyzetméteres pályát a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft. üzemelteti
majd, elsősorban az ideiglenesen bezárt Tanuszoda munkatársai végzik majd az ezzel kapcsolatos feladatokat. A pálya ingyenesen használható és a Sport-Park 60 pár korcsolyát is biztosít ingyenesen, ehhez a személyi igazolványt vagy a lakcímkártyát, esetleg a diákigazolványt kell letétbe helyezni.

A nyitány november 25-én, pénteken 12 órakor lesz. Ezt követően február 26-áig üzemel a pálya hétfőtől péntekig 12 és 15 óra, illetve 16 és 20 óra között. Szombaton és vasárnap 9 és 12, valamint 15 és 20 óra között lesz nyitva. December 24-én és 31-én
9 és 12 óra között várják a korcsolyázni vágyókat.

Forrás: Tiszaújvárosi Krónika

Kapcsolódó cikkek