Fenyegetőzve próbált cigarettát szerezni, majd bicskával támadt a borsodi férfi

Megosztás

Az Ózdi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2022. november 16-án az esti órákban egy arlói sörözőben cigarettát kért a sértettől, aki közölte, hogy nincs nála, majd zsebeit is kifordította. A gyanúsított a sértett ruházatát áttapogatta, közben folyamatosan öléssel fenyegette őt.

Ezt követően a gyanúsított pulóverének jobb zsebéből elővett egy 8,5 cm pengehosszúságú bicskát, majd a sértett bal combja irányába szúró mozdulatot tett. E támadást sikerült a sértettnek kézzel elhárítani.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény miatt kiszabható szankcióra figyelemmel a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Mivel a férfi ismeri a sértett lakóhelyét, tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén őt, vagy akár az eddig ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, megfélemlítené.

A bíróság mindezeket mérlegelve 2022. december 18. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek