Kim Dzsongun bemutatta lányát a világnak

Megosztás

Kiderült, hogy tényleg létezik Kim Dzsongun lánya: most először jelentek meg róla hivatalos fotók, ahogy az apjával kéz a kézben sétálnak háttérben egy ballisztikus rakétával.

A Koreai Központi Hírügynökség (KCNA) szombaton közölte, hogy Kim Dzsongun „szeretett lányával és feleségével együtt” vett részt a ballisztikus rakéta tesztkilövésén. A hírügynökség a fehér pufikabátos lány nevét viszont nem árulta el.

Kim Dzsongun és lánya egy rakéta előtt

Kim Dzsongun lányának létezését onnan lehetett sejteni, hogy Dennis Rodman egykori profi kosárlabdázó azt állította, hogy találkozott az észak-koreai diktátor lányával az országban tett látogatásakor. Rodman akkor azt mondta, hogy Kim Dzsongun jó apa.

A lány nyilvánosság előtt való bemutatása elemzők szerint akár egy üzenet is lehet a világnak arról, hogy Kim halálával nem lesz vége a rezsimnek, van utód, aki tovább vigye.

Miután csütörtökön egy rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea, pénteken egy nagyobb hatótávolságút tesztelt. Az interkontinentális ballisztikus rakéta a japán parti őrség tájékoztatása szerint 210 kilométerre Hokkaido szigettől csapódott be a tengerbe. A jelenleg Thaiföldön tartózkodó Kisida Fumio japán miniszterelnök elfogadhatatlannak nevezte a kísérletet, ugyanakkor hozzátette, hogy a becsapódás nem okozott kárt a térségben.

Forrás: 444.hu

Kapcsolódó cikkek