Milliós jutalmakat kaptak a tankerületi vezetők tavaly év végén

Megosztás

Három tankerületi vezető, aki az utóbbi hónapokban azzal került a hírekbe, hogy kirúgott vagy fenyegetett tiltakozó tanárokat, jelentős összegű jutalmat kapott tavaly év végén – derítette ki Tóth Endre, a Momentum képviselője. Azt eddig is lehetett tudni, hogy néhány tankerületben a vezetők több jutalmat kaptak, mint az alájuk rendelt tanárok összesen.

Tóth Endre Facebookon azt írja: „10 hónap huzavona és az adatvédelmi hatósághoz fordulás után, végül sikerült megszereznem a tételes listát a tankerületi igazgatóknak kifizetett jutalmak összegéről.”

Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerület igazgatója, aki kirúgta a Kölcsey Ferenc Gimnázium öt pedagógusát, tavaly még csak igazgatóhelyettes volt, ő 512 222 forint jutalmat kapott, az akkori tankerületi igazgató, Beleznay Tamás 1 100 000 forintot.

Rábel Krisztina, a Külső-Pesti Tankerület vezetője, aki a Karinthy tanárait fenyegette kirúgással, 1 590 000 forint jutalmat kapott.

Szabóné Forgács Gabriella, a Dunakeszi Tankerület igazgatója alá tartozik a gödöllői Török Ignác Gimnázium, ahol csak beázás és hosszas huzavona után sikerült máshol elhelyezni a tető nélküli iskola diákjait, és ő volt az is, aki az egyik sztrájkoló tanárnak 2 óra sztrájk után 33 ezer forintos levonást számolt el adózási szabályokra hivatkozva. Szabóné 1 050 000 forintot kapott munkája elismeréseként.

Forrás: 444.hu

Kapcsolódó cikkek