A Fülöp-szigeteken született meg a nyolcmilliárdodik ember

Megosztás

Miután az ENSZ kedden bejelentette, hogy a Föld népessége átlépte a 8 milliárdot, a szervezet a “nyolcmilliárdodik” ember szimbolikus címet egy Fülöp-szigeteki kislánynak adta – írja a Daily Mail.

Vinice Mabansag november 15-én éjjel fél kettőkor született meg Manilában, a szimbolikus címet a baba édesanyja a Fülöp-szigeteki Népesedési és Fejlesztési Bizottságtól vehette át.

Az ENSZ szerint “a példátlan népességnövekedés” – hiszen 1950-ben még 2,5 milliárd lakója volt a Földnek – a várható élettartam fokozatos emelkedésének köszönhető, ami a jobb közegészség, táplálkozás és személyes higiénia, valamint az orvostudomány fejlődésének következménye. 

Míg az 1800-as évekig a Földön kevesebb mint egymilliárd ember élt, csupán tizenkét év kellett ahhoz, hogy 7 milliárdról 8 milliárdra nőjön a populáció

– emlékeztetett az ENSZ közleménye. A várakozások szerint 15 év múlva, 2037-ben éri el a bolygó népessége a 9 milliárdot, a 2080-as évekre pedig 10,4 milliárdnyian leszünk a Földön, de az ENSZ szerint ez a létszám a század végéig nem emelkedik majd tovább.

Kapcsolódó cikkek